Lage rugklachten; massage en therapie

Therapeutische massage- en gewrichtstechnieken en oefentherapeutische principes staan centraal

Inhoud

Masseurs en therapeuten worden in de praktijk veelvuldig geconfronteerd met cliënten die klagen over lage rugpijn. Hernia Nucleus Pulposus is daarbij een veelvoorkomende aandoening in de lumbale regio.

Het is zeker niet zo dat een hernia een contra-indicatie is voor een behandeling door een masseur of therapeut.

Inhoud
Over een hernia bestaan veel misverstanden en onhandige overtuigingen. Het begrip hernia kan worden bezien als een zogenaamd ‘containerbegrip’ en dient diagnostisch verder te worden ontrafeld om optimaal therapeutisch te kunnen beïnvloeden.

In deze scholing wordt de bouw, vorm en functie van tussenwervelschijf, de andere structuren rondom de wervelkolom én de verklaring van de verschillende vormen van hernia nucleus pulposus uitgebreid besproken.

Vanzelfsprekend wordt met de verworven kennis direct de vertaalslag naar de praktische behandelmogelijkheden van de masseur en therapeut gemaakt.

Een groot deel van de dag zullen de therapeutische massage- en gewrichtstechnieken en oefentherapeutische principes praktisch worden geoefend.

Aan het einde van deze interessante scholing wordt er een certificaat uitgereikt.

Data

Kosten

Factuurbedrag

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Betaalopties

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging en factuur. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Via de link kunt u de betaling verrichten in uw eigen betaalomgeving. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Docenten

Inschrijven

U kunt u hier momenteel nog niet voor inschrijven.

Bijbehorende opleidingen

Waar zoek je naar?