Manuele lymfedrainage masterclass; Lipo-oedeem

Ben jij de gemotiveerde masseur/masseuse?

Inhoud

Speciaal voor alle Lymfetherapeuten organiseren wij een Masterclass ‘Manuele lymfedrainage’ met als thema ‘Lipo-oedeem’.

Inhoud
Lipo-oedeem is het gevolg van een “foutje” in de aanmaak en verdeling van vetweefsel. Een gevolg hiervan is oedeemvorming, vooral in het onderlichaam en de armen. De voeten en handen blijven echter opvallend slank.

De oorzaak is nog altijd onbekend en doordat de symptomen lijken op obesitas wordt de diagnose lipo-oedeem vaak gemist. Hierdoor wordt lipo-oedeem vaak onjuist of zelfs helemaal niet behandeld. En dat terwijl ongeveer 11% van de vrouwelijke bevolking te maken heeft met een vorm van lipo-oedeem. Bovendien wordt steeds duidelijker dat tijdig ingrijpen in de problematiek van lipo-oedeem vaak erger kan voorkomen (zie afbeelding voor de 3 stadia van lipo-oedeem).

Naast oedeemvorming zijn er nog veel meer symptomen te benoemen zoals:
  • Koudegevoeligheid;
  • Snelle hematoomvorming;
  • Zwak bindweefsel (ligament/kapsel/spier);
  • Snelle vermoeidheid;
  • Gewrichtspijn;
  • Stijfheid.

De afgelopen jaren is het vanuit de praktijk steeds duidelijker geworden dat manuele lymfedrainage en lymftaping een gunstig effect hebben op de symptomen van lipo-oedeem middels het:
  • Verminderen van oedeemklachten;
  • Versoepelen van het onderhuidse weefsel;
  • Verminderen van de gevoeligheid van de huid;
  • Sneller afvoeren van afvalstoffen.

Bovenstaande progressie bevordert de mogelijkheid om makkelijker en meer te bewegen, wat gunstig is voor o.a. een betere bloed- en lymfecirculatie.

MLD en lymftaping bevorderen op deze manier de kwaliteit van leven bij vrouwen met lipo-oedeem. Alles bij elkaar reden genoeg om een verdiepingsdag te organiseren waarbij kennis en vaardigheden in de behandeling van lipo-oedeem centraal staan.

Tijdens het praktijkgedeelte (in de middag) zal Mariëlle Smith-Lommen, ervaringsdeskundige op het gebied van lipo-oedeem en de behandeling met o.a. MLD en lymftaping, op een sterke manier haar kennis en ervaringen delen.

Deze Masterclass is in eerste instantie bedoeld voor Lymfetherapeuten, opgeleid volgens de originele Voddermethode (Oostenrijk). Mocht je twijfelen of je over de vereiste kennis/vaardigheden beschikt om aan deze dag deel te nemen of wens je meer inhoudelijke informatie over deze Masterclass? Neem dan contact op met onze docente via info@desireegroen.nl.

Aan het einde van deze praktische Masterclass wordt er een certificaat uitgereikt.

Data

Manuele lymfedrainage Masterclass; Lipo-oedeem

Cursus
Aanvang:
18/09/2024
Einde:
18/09/2024
Van:
10:00 - 17:00
Lesdag:
Woensdag
Frequentie:
Eenmalig
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
1 lesdag

Kosten

Kosten
€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Betaalopties
Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging en factuur. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Via de link kunt u de betaling verrichten in uw eigen betaalomgeving. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Docenten

Inschrijven

Startmoment
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?