Nek- en schouderklachten; massage en therapie

Praktisch gezien ligt het accent op het aanleren van mobiliserende gewrichts- en massagetechnieken

Inhoud

Wil je meer weten over veelvoorkomende aandoeningen in de regio nek-schouder? Wil je weten bij welke van die aandoeningen je een effectieve rol kan spelen als masseur/therapeut en wanneer je je cliënt beter kunt door verwijzen? Wil je je massagevaardigheden uitbreiden met een scala aan nieuwe technieken? Wil je de gewrichtjes van de nekwervelkolom leren mobiliseren?

Inhoud
Volg dan deze interessante specialisatie!

Na een korte, theoretische inleiding beschik je over functionele kennis van de verschillende oorzaken van nek- en schouderklachten, van de relatie tussen nek- en schouderpijn en over de grenzen waar de masseur of therapeut zich tussen kan bewegen bij nek-schouderklachten. Na het praktijkgedeelte beschik je over ruime vaardigheden om een effectieve therapeutische behandeling te geven.

Nek- en schouderklachten worden vaak aangeduid met de term cervicobrachialgie of het cervicobrachiaal pijnsyndroom. De oorzaak van het ontstaan van deze klachten blijft vaak onduidelijk maar ze hebben veelal de oorsprong in de cervicale wervelkolom. Kennis van de relatie tussen de nek en de schoudergordel is daarom voor een therapeut van groot belang. Hoe hier therapeutisch handen en voeten aan te geven komt in deze specialisatie uitgebreid aan de orde. Een aantal veelvoorkomende patiëntenvoorbeelden zal de theorie verder verduidelijken.

Praktisch gezien zullen we ons bezig houden met het aanleren van mobiliserende gewrichts- en massagetechnieken in zowel buik- als ruglig.

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Data

Nek- en schouderklachten; massage en therapie

Cursus
Aanvang:
10/04/2024
Einde:
10/04/2024
Van:
10:00 - 16:30
Lesdag:
Woensdag
Frequentie:
Eenmalig
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
1 lesdag

Kosten

Kosten

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Betaalopties

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging en factuur. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Via de link kunt u de betaling verrichten in uw eigen betaalomgeving. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Docenten

Inschrijven

Startmoment
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?