Nek- en schouderklachten; massage en therapie

Praktisch gezien ligt het accent op het aanleren van mobiliserende gewrichts- en massagetechnieken

Inhoud

Wil je meer weten over veelvoorkomende aandoeningen in de regio nek-schouder? Wil je weten bij welke van die aandoeningen je een effectieve rol kan spelen als masseur/therapeut en wanneer je je cliënt beter kunt door verwijzen? Wil je je massagevaardigheden uitbreiden met een scala aan nieuwe technieken? Wil je de gewrichtjes van de nekwervelkolom leren mobiliseren?

Inhoud
Volg dan deze interessante specialisatie!

Na een korte, theoretische inleiding beschik je over functionele kennis van de verschillende oorzaken van nek- en schouderklachten, van de relatie tussen nek- en schouderpijn en over de grenzen waar de masseur of therapeut zich tussen kan bewegen bij nek-schouderklachten. Na het praktijkgedeelte beschik je over ruime vaardigheden om een effectieve therapeutische behandeling te geven.

Nek- en schouderklachten worden vaak aangeduid met de term cervicobrachialgie of het cervicobrachiaal pijnsyndroom. De oorzaak van het ontstaan van deze klachten blijft vaak onduidelijk maar ze hebben veelal de oorsprong in de cervicale wervelkolom. Kennis van de relatie tussen de nek en de schoudergordel is daarom voor een therapeut van groot belang. Hoe hier therapeutisch handen en voeten aan te geven komt in deze specialisatie uitgebreid aan de orde. Een aantal veelvoorkomende patiëntenvoorbeelden zal de theorie verder verduidelijken.

Praktisch gezien zullen we ons bezig houden met het aanleren van mobiliserende gewrichts- en massagetechnieken in zowel buik- als ruglig.

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Data

Kosten

Kosten

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Betaalopties

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging en factuur. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Via de link kunt u de betaling verrichten in uw eigen betaalomgeving. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Docenten

Inschrijven

U kunt u hier momenteel nog niet voor inschrijven.

Waar zoek je naar?