Acupressuur en Meridiaanmassage

Acupressuur en meridiaanmassage is een manier van behandelen, die past in de klassieke, Chinese, geneeskundige traditie. Hier wordt er vanuit gegaan dat er in het levende organisme energie circuleert. Deze energie, ook wel Qi genoemd, stroomt in een gesloten systeem van meridianen en is daar, in een harmonische situatie, evenwichtig over verdeeld. Deze harmonie wordt gekenmerkt door een evenwicht tussen rust en activiteit, oftewel balans tussen Yin en Yang, twee tegengestelde, maar elkaar ook aanvullende krachten. Deze twee krachten (of polen) zijn het uitgangspunt van de traditionele Chinese geneeskunde.

Op de meridianen liggen bepaalde punten (de acupunten), waarmee organen en andere structuren te be√Įnvloeden zijn. Deze punten zijn op vele manieren te prikkelen, maar bij de ‚Äėacupressuur en meridiaanmassage‚Äô worden manuele technieken gebruikt.

De cursus ‚ÄėAcupressuur en Meridiaanmassage‚Äô levert een denkmodel en behandeltechnieken, die pijnklachten en andere problemen van het bewegingsapparaat gunstig kunnen be√Įnvloeden. Na een theoretische inleiding over de basisprincipes van de Chinese geneeskundige traditie bestaat de cursus verder uit het praktisch aanleren van diverse behandeltechnieken om een behandeling te openen, therapeutisch voort te zetten en af te sluiten.

De oosterse geneeskundige traditie denkt meer circulair, in tegenstelling tot de westerse, lineaire manier van denken. Ziek worden wordt hier bezien als gevolg van een patroon van dishar­monie en herstellen is een proces van weer in balans komen; energetisch, fysiek, persoonlijk en in relatie tot de omgeving. Hierbij speelt het omgaan met (negatieve) emoties een bepalende rol. Vanzelfsprekend zal hier tijdens de cursus aandacht aan worden besteed.

Tijdens deze cursus komt de behandeling van (pijn)klachten in een aantal veel­voorkomende regio’s aan bod:

  • lage rugpijn;
  • nekpijn;
  • hoofdpijn;
  • schouderpijn;
  • armpijn;
  • beenpijn.

Er wordt gewerkt met effectieve behandelprotocollen, waarin plaats is voor diverse meridiaanmassage- en  acupressuurtechnieken uitgevoerd op relevante acupunctuurpunten.

Acupressuur is goed in te bouwen in een ‚Äėreguliere‚Äô behandeling, maar is ook heel geschikt om als zelfstandige behandeling toe te passen.

Aan het einde van deze praktische cursus wordt er een certificaat uitgereikt.

Cursus

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?