Artrose; massage en therapie

Artrose is een veelvoorkomende en tot beperkingen leidende gewrichtsaandoening. Onderzoek wijst uit dat artrose in de toekomst nog veel vaker zal voorkomen. De kans dat therapeuten en masseurs te maken krijgen met een cliënt met klachten, voortkomend uit artrose, is dan ook behoorlijk groot.

Inhoud

In deze scholing wordt de bouw, vorm en functie van gewrichtskraakbeen, de peri-articulaire structuren én de pathofysiologie van artrose grondig besproken. Ook de invloed van medicijnen, glucosaminesulfaat, de rol van overgewicht én sport en bewegen komt aan de orde.

Vanzelfsprekend wordt de verworven kennis direct gekoppeld aan de praktische behandelmogelijkheden van de therapeut en masseur.

Het grootste gedeelte van de dag zullen de therapeutische massage- en gewrichtstechnieken en oefentherapeutische principes praktisch worden geoefend. Het accent ligt op de gewrichten waar artrose het meest voorkomt, namelijk de knie en de heup. Er worden voor deze gewrichten per stuk twee zeer effectieve behandelprotocollen aangeleerd.

Aan het einde van deze interessante scholing wordt er een certificaat uitgereikt.

Specialisatie

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?