Cupping; massage en therapie

Cursus

Cupping massage en cupping therapie zijn eeuwenoude behandelvormen die de laatste jaren sterk aan populariteit hebben gewonnen, zowel in de sport als in de wereld van de wellness- en cosmetische behandelingen.

Inhoud

Deze specialisatie is toegankelijk voor masseurs en therapeuten die theoretische kennis bezitten van de anatomie en fysiologie en praktisch bekwaam zijn met de technieken vanuit de klassieke massage, opgedaan in een opleiding sportmassage, klassieke massage of gelijkwaardig.

Cupping wordt, onder andere, succesvol ingezet bij diverse pijnklachten, restricties (verklevingen) in de fascia en het onderhuids bindweefsel én bij littekenweefsel.

Tijdens de tweedaagse specialisatie ‘Cupping; massage en therapie’ worden zowel de massagemogelijkheden als diverse effectieve, therapeutische behandelmogelijkheden aangeleerd. Hoewel de specialisatie overwegend praktisch van opzet is, wordt er vanzelfsprekend voldoende aandacht besteed aan de theoretische achtergronden van cupping.

Zo wordt in gegaan op de geschiedenis van cupping en worden diverse vormen van cupping besproken. Kennis over indicaties en contra-indicaties, effecten van cupping en reacties op cupping komt ruim aan de orde.

Met betrekking tot de behandeling wordt ingegaan op de diverse mogelijkheden met betrekking tot materialen (cups en olie) en worden diverse technieken besproken, alsmede de ‘handigste’ behandelintensiteit. Hierna zullen de theoretische aspecten in de praktijk worden gebracht.

Tijdens de eerste dag zal de nadruk liggen op het aanleren van massagevaardigheden met cups en het integreren van deze massagevorm in een reguliere massagebehandeling. Hierbij wordt, onder andere, geoefend op de rug, nek-/schouderregio, de bil en het been. De tweede dag staat in het teken van de therapeutische cuppingtechnieken, specifiek toe te passen bij pijnklachten en verklevingen.

De opgedane theoretische en praktische kennis, tijdens deze specialisatie, geven je ruim voldoende handvatten voor een effectieve, massage(therapeutische) cuppingbehandeling.

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?