Frozen shoulder

Masterclass

Klachten over pijn in het schoudergewricht en de schouderregio, zijn na nekpijn en rugpijn de meest voorkomende klachten over het bewegingsapparaat. Naar verwachting heeft een kleine 50% van de algemene bevolking in Nederland schouderklachten.

Veel stijve en/of pijnlijke schouders krijgen, vaak ten onrechte, het label Frozen Shoulder opgeplakt, met daarbij dan ook nog een ‘wondertechniek’ die het probleem wel even quick fix zal oplossen. Dit is helaas een onhandige voorstelling van zaken. De vaststelling en behandeling van een ‘echte’ Frozen Shoulder vereist veel kennis en handige behandelvaardigheden die (individueel) kunnen worden toegepast in de verschillende stadia van het probleem.

In deze masterclass wordt kennis aangereikt over het fenomeen Frozen Shoulder. Je leert allereerst een goed onderscheid te maken tussen de talloze andere vormen van ‘stijve’ schouders, zoals bijvoorbeeld bij artrose en na operaties én de ‘echte’ Frozen Shoulder.

Na het opfrissen en uitbreiden van, zowel de klassieke anatomie, als de nieuwe visie op de anatomie van de schouderregio, wordt het fenomeen Frozen Shoulder ontrafeld door een theoretische uiteenzetting van de (internationale) definitie, de verschillende vormen en fasen, het patroon waarin het voorkomt en de (multifactoriële) oorzaken, herstelbelemmerende factoren en de behandelmogelijkheden in de verschillende fasen, bij verschillende, individuele cliënten.

Hierna wordt zowel diagnostisch als therapeutisch praktisch geoefend.

Het accent van de praktische vaardigheden zal liggen op het aanleren van specifieke onderzoekstechnieken en hands-on behandelvaardigheden voor het schoudergewricht en andere, aan de schouder gerelateerde regio’s, zoals onder andere cervicaal, scapulo-thoracaal en thoracaal/ribben. Dit alles gecombineerd met verschillende massage- en oefentherapeutische principes.

Aan het einde van deze 2-daagse masterclass wordt een certificaat uitgereikt.

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?