Gelaatsmassage

Een klassieke gelaatsmassage kent een diversiteit aan massagetechnieken, zoals effleurages, petrissages, fricties, etc. Voor sport- en wellness masseurs bekende technieken. De vertaalslag naar het gelaat zou een volledige lichaamsmassage dan ook kunnen completeren, echter blijkt dit in de praktijk vaak lastig. Kennis van de specifieke anatomie, verschillende huidtypen, indicaties en contra-indicaties, is van groot belang. Een combinatie van voorgaande factoren is onder andere bepalend in de keuze voor een specifieke handgreep, massagerichting en zelfs tussenstof.

Inhoud
  • Na een korte theoretische inleiding staat het overgrote deel van de dag in het teken van de praktijk, waarin ruim 40 (therapeutische) handgrepen worden gedemonstreerd én praktisch geoefend.

Naast het gelaat worden ook het decolleté, de schouders, de hals en de nek/bovenrug behandeld. Het masseren van de regio nek/bovenrug vanuit een andere uitgangshouding (ruglig), dan aangeleerd binnen de ‘klassieke’ sport- en wellness massage (buiklig), is met recht een welkome aanvulling.

  • De ‘klassieke’ rug/nek/schoudermassage kan direct worden uitgebreid door het geleerde te integreren in de bestaande massagebehandeling!

Tijdens deze cursusdag zal het accent liggen op een relaxerende (ontspannende) gelaatsmassage. Er is echter ook aandacht voor een vitaliserende (oppeppende) behandeling, waarbij een diversiteit aan tapotages en pincements wordt behandeld. Aan het einde van deze praktische specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Specialisatie

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?