Gespecialiseerde sportmassage bij tennissers

Uit onderzoeken blijkt dat ieder jaar één op de vier à vijf van die tennissers een blessure oploopt. Niet alleen de beginners, ook zij die allang tennissen en nog nooit eerder een blessure hebben gehad, lopen de kans een keer geblesseerd te raken.

Inhoud

Bij iets meer dan de helft van de geblesseerden ontstaan de blessures spontaan en acuut. Het betreft dan vaak een blessure aan de enkel of de kuit. Vaak ontwikkelt een blessure zich echter geleidelijk. De bekende ‘tenniselleboog’ is hier een mooi voorbeeld van.

Preventie, in het voorkomen van blessures, heeft dus hoge prioriteit. Een handige opbouw van de sportbelasting, een goede speltechniek en goed materiaal, zijn vanzelfsprekend enkele belangrijke aandachtspunten voor de tennisser en/of diens trainer.

In deze scholing zullen we aandacht besteden aan de regio’s onderarm, nek/schouder en bovenrug. Een goede spierdoorbloeding in de betreffende spieren, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel én een volledige gewrichtsmobiliteit zijn aandachtspunten voor de masseur en therapeut

Na een korte, theoretische inleiding staat deze scholing geheel in het teken van het praktisch handelen. Vele nieuwe massage- en mobiliserende technieken, uitgevoerd volgens de laatste inzichten komen aan de orde.

Cursus

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?