Uit onderzoeken blijkt dat ieder jaar één op de vier à vijf van die tennissers een blessure oploopt. Niet alleen de beginners, ook zij die allang tennissen en nog nooit eerder een blessure hebben gehad, lopen de kans een keer geblesseerd te raken.
Inhoud
Bij iets meer dan de helft van de geblesseerden ontstaan de blessures spontaan en acuut. Het betreft dan vaak een blessure aan de enkel of de kuit. Vaak ontwikkelt een blessure zich echter geleidelijk. De bekende ‘tenniselleboog’ is hier een mooi voorbeeld van.
Preventie, in het voorkomen van blessures, heeft dus hoge prioriteit. Een handige opbouw van de sportbelasting, een goede speltechniek en goed materiaal, zijn vanzelfsprekend enkele belangrijke aandachtspunten voor de tennisser en/of diens trainer.
In deze scholing zullen we aandacht besteden aan de regio’s onderarm, nek/schouder en bovenrug. Een goede spierdoorbloeding in de betreffende spieren, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel én een volledige gewrichtsmobiliteit zijn aandachtspunten voor de masseur en therapeut
Na een korte, theoretische inleiding staat deze scholing geheel in het teken van het praktisch handelen. Vele nieuwe massage- en mobiliserende technieken, uitgevoerd volgens de laatste inzichten komen aan de orde.