Gespecialiseerde sportmassage bij voetballers

Cursus

Vele sportmasseurs zijn actief in de voetbalwereld. Met ongeveer 760.00 veldvoetbalblessures per jaar levert dat veel werk op.

Voetbal, als intensieve, interval-sport is een blessuregevoelige (contact)sport. De kans dat een veldvoetballer een blessure oploopt waarvoor behandeling op de spoedeisende hulp nodig is, is bijna drie keer zo groot als bij andere sporten. Naast trauma’s aan de knie en de enkel komen verschillende gradaties van spierblessures in het bovenbeen veel voor. Het betreft dan meestal de hamstrings.

Inhoud

Een uitbreiding van de preventieve mogelijkheden van de sportmasseur zou deze cijfers wellicht wat naar beneden kunnen bijstellen.

Preventie in het voorkomen van vooral hamstringblessures heeft dus hoge prioriteit. Een handige trainingsopbouw en wedstrijdritme zijn vanzelfsprekend enkele belangrijke aandachtspunten voor de voetballers en de trainer. Een goede spierdoorbloeding, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel én een volledige gewrichtsmobiliteit van het knie-, heup- en S.I.-gewricht, alsmede de lumbale wervelkolom zijn belangrijke aandachtspunten voor de sportmasseur.

Na een korte, theoretische inleiding staat deze scholing geheel in het teken van het praktisch handelen betreffende de hamstrings, de tractus iliotibialis en de bilspieren. Vele nieuwe massage- en mobiliserende releasetechnieken, uitgevoerd volgens de laatste inzichten, komen aan de orde.

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?