Gespecialiseerde sportmassage bij wielrenners

Specialisatie

Volgens de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) ontdekken steeds meer Nederlanders de fietssport als dé ultieme uitdaging om in conditie te komen en te blijven. Met de toenemende belangstelling, stijgt ook het aantal sportblessures.

Inhoud

Per jaar stappen 1,5 miljoen Nederlanders eens of vaker per week op de race- of toerfiets. Hiervan komen 1.700 fietsers op de spoedeisende hulp terecht. In 90% van de gevallen is de aanleiding voor behandeling een val met gevolgen zoals (schaaf)wonden, kneuzingen, luxaties, breuken en hoofd- en/of hersenletsel.

Het aantal mountainbikers groeit snel, inmiddels zijn er meer dan 520.000 regelmatig actief. Bij mountainbikers liggen die cijfers relatief nog hoger: 1.800 SEH-behandelingen, 11% (190 personen) wordt opgenomen in het ziekenhuis, vooral met letsel aan de wervelkolom of het ruggenmerg.

Naast de acute blessures, komen er ook overbelastingsblessures voor. Hierbij spelen het kniegewricht en de bovenbeenspieren de voornaamste rol.

Preventie in het voorkomen van overbelastingsblessures heeft dus hoge prioriteit. Een goede spierdoorbloeding in de beenspieren, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel én een volledige gewrichtsmobiliteit zijn aandachtspunten voor de masseur en therapeut.

Tijdens deze specialisatie komen de volgende punten aan de orde:

  • Korte, theoretische onderbouwing;
  • Behandeltechnieken in buiklig en ruglig;
  • Massagetechnieken van het mediale, centrale en laterale bovenbeen;
  • Triggerpointtechnieken;
  • Deep tissue massagetechnieken;
  • Fascietechnieken;
  • Periostmassagetechnieken;
  • Fascietechnieken;
  • Mobilisaties en oscillaties van het knie-, heup- en het S.I.-gewricht en de lumbale wervelkolom.

Aan het einde van deze praktische specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt en ben je in staat om je fietsende cliënten, met de geleerde technieken, een zeer effectieve, preventieve, gespecialiseerde sportmassagebehandeling te geven.

Om je fietsende cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn adviseren wij ook de NGS-geaccrediteerde nascholing ‘Gespecialiseerde sportmassage bij hardlopers‘ te volgen. Hierin wordt de peesplaat van de voet, de kuit- en laterale onderbeenmusculatuur en het enkel- en kniegewricht behandeld.

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?