Manuele lymfedrainage masterclass; De schoudergordel

Klachten van de schoudergordel manifesteren zich vaak als pijn en stijfheid in nek, hoofd, arm en schouderbladgebied en staan in de top 3 van meest voorkomende klachten in de massagepraktijk.

De klachten hebben vaak te maken met langdurige stress, chronische overbelasting of een acuut trauma van het bewegingsapparaat. Ook vastgezette emoties kunnen de oorzaak zijn van dergelijke klachten, die de kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. De klachten uiten zich o.a. als pijn na (sport) trauma of operatie, chronische irritatie van peesaanhechtingen, stug of verzwakt bindweefsel, een hoge spiertonus, hoofdpijn, slecht slapen en concentratieverlies.

Inhoud
  • In deze Masterclass MLD komen de toepassingsmogelijkheden en de opbouw van een behandeling in het schoudergordelgebied zowel theoretisch als praktisch aan de orde.
  • Ter voorbereiding op de Masterclass wordt een MLD casus toegestuurd die gezamenlijk zal worden besproken en uitgevoerd.
  • Zowel de basis- als de speciale techieken MLD in het gebied van de hals, schoudergordel, nek/achterhoofd, rug cervicaal/thoracaal en bovenarm, worden hierin met elkaar gecombineerd en diverse lymftapeconstructies worden op elkaar geoefend.
  • Na het volgen van de Masterclass ben je (nog beter) in staat een geïntegreerde MLD/Lymftaping behandeling MLD te geven bij klachten zoals een frozen shoulder, acute en chronische pijn in de spieren/gewrichten van de schoudergordel, migraine, chronische stress/onrust. Ook in combinatie met een Triggerpointbehandeling of Osteopathie/Chiropractor biedt deze behandeling veel mogelijkheden.

Deze Masterclass is toegankelijk voor Lymfetherapeuten die de MLD technieken van de nek, arm, rug én de lymftaping beheersen.

Masterclass

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?