Manuele lymfedrainage specialisatie; De nervus vagus

Specialisatie

Deze specialisatie is ontstaan door vragen uit het werkveld van masseurs en therapeuten die niet bekend zijn met de Manuele lymfedrainage, maar wél graag hun kennis over de nervus vagus willen uitbreiden en nieuwe vaardigheden willen leren om deze belangrijke zenuw beter te laten functioneren. Voor Lymfetherapeuten en masseurs/therapeuten die de 1e leerlijn MLD bij MYOS hebben gevolgd hebben wij een aparte masterclass ontwikkeld.

De nervus vagus reguleert, als 10e hersenzenuw, het parasympatische zenuwnetwerk en is als razendsnelle verbinding tussen brain en body, essentieel voor regeneratie, herstel en balans in onze vitale functies en emoties.

Wanneer de nervus vagus overprikkeld raakt en het organisme daardoor voortdurend “aan staat” kunnen er allerlei fysieke en psychische klachten ontstaan.

Chronische stress, met de daaruit voortkomende klachten zoals slecht slapen, vermoeidheid, onrust en irritatie, hoofdpijn, fibromyalgie, verminderde weerstand, moeizaam herstel na ziekte/trauma en gebrek aan vitaliteit, hebben vaak hun oorsprong in een langdurige disbalans van de nervus vagus.

Inhoud

De specialisatie begint met een inleiding over de anatomie en fysiologie van de nervus vagus, de oorzaken van disbalans, de gevolgen daarvan voor lichaam en geest én de mogelijkheden om deze “communicatiesnelweg” te versterken.

Met een paar simpele, maar zeer effectieve, oefeningen om de nervus vagus te activeren wordt het ochtendgedeelte afgesloten.

De middag staat in het teken van diverse praktische massagevaardigheden op rug, romp, schoudergordel en hoofd, waarmee de werking van de nervus vagus ondersteund kan worden. Deze technieken komen o.a. uit de klassieke massage, fascia release, bindweefselmassage en acupressuur. Het draait hierbij met name om de speciale manier waarop deze technieken worden uitgevoerd zodat het beoogde doel bereikt kan worden: het terugkeren naar de oorspronkelijke “fabrieksinstellingen”.

Deze specialisatie is bedoeld voor masseurs en therapeuten met massage-ervaring, die open staan voor een rustige, zachte manier van werken vanuit vertraging, om zo meer balans te bereiken in de werking van het vegetatieve zenuwstelsel.

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?