Manuele lymfedrainage; vervolg (leerlijn II)

De cursus ‘Manuele lymfedrainage; vervolg’, is speciaal ontwikkeld voor de masseur en therapeut die de cursus ‘Manuele lymfedrainage; basis‘ reeds heeft afgerond.

Inhoud
  • De grondlegger van de Manuele Lymfedrainage is Dr. Vodder. Naast de basistechniekgrepen ontwikkelden hij ook een aanzienlijk aantal speciale massagehandgrepen.
  • Deze speciale MLD-technieken kunnen worden ingezet bij aandoeningen, waarbij een intensieve, gerichte MLD-behandeling gewenst is.
  • Met behulp van de speciale technieken wordt een directe invloed uitgeoefend op dieper gelegen lymfeweefsel in spieren, pezen en gewrichten en op dieper gelegen lymfevaten in buik- en borstholte.
  • Een aantal grepen combineert drainage met mobilisatietechnieken van het betreffende lichaamsdeel, zoals bijvoorbeeld elleboog, knie en schouder.
  • De speciale technieken kunnen apart of in combinatie met de basishandgrepen MLD toegepast worden. De conditie van het te behandelen weefsel is hierin sterk bepalend. Zo zal de drainage van gefibroseerd weefsel vooral effectief zijn door het gebruik van de speciale technieken.
  • Daarnaast worden verschillende tapetechnieken van de lymftapingmethode aangeleerd, waarmee het onderhuidse bindweefsel en de lymfecirculatie gunstig kan worden beïnvloed. Lymftaping én manuele lymfedrainage vormen samen een sterk koppel met verbazingwekkende behandelresultaten.

Bekijk onze video over manuele lymfedrainage en lymfetherapie.

Cursus

Er is geen les op 24 en 31 december 2024 (kerstvakantie), 25 februari (voorjaars-/carnavalsvakantie) en 25 maart 2025 (reservedatum)
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Betalen in termijnen

We begrijpen dat het volgen van onderwijs een investering is in uw toekomst. Om de toegankelijkheid te vergroten bieden wij u dan ook de mogelijkheid het factuurbedrag in termijnen te betalen.

Het volledige factuurbedrag dient te allen tijde te zijn voldaan op het moment dat de scholing is afgerond.

Waar zoek je naar?