Massagetherapie

Reguliere dagopleiding

Deze erkende opleiding is speciaal ontwikkeld voor de gemotiveerde klassieke, wellness en/of sportmasseur met relevante kennis van de anatomie en fysiologie.

 • MYOS Opleidingen is een erkend opleidingsinstituut.
 • De docenten hebben jarenlange ervaring in het lesgeven en examineren én hebben naast up to date inhoudelijke kennis en praktische vaardigheden veel geduld en inlevingsvermogen.
 • Het diploma ‘Massagetherapie’ geeft recht op 60 NGS-accreditatiepunten.

De al bestaande (basis)kennis (anatomie en fysiologie) vanuit de vooropleidingen wordt verder uitgebreid met een diepgang over de fascia, het onderhuids bindweefsel, de spieren en de gewrichten. Al deze afzonderlijke structuren hebben elk hun individuele eigenschappen, maar hebben ook veel met elkaar gemeen en staan ook op diverse manieren met elkaar in verbinding.

Tijdens de opleiding Massagetherapie ligt de nadruk op het klinisch redeneren én het praktisch (therapeutisch) vaardig worden. Dit alles ter behandeling van cliënten in de reguliere praktijk. Het onderdeel klinisch redeneren leert je te bepalen welke (therapeutische) behandeling een cliënt nodig heeft en waarom. Er wordt gescreend op rode vlaggen en de hulpvraag en de klachten worden verder geanalyseerd.

Na verder aanvullend onderzoek kan het behandelplan worden opgesteld. Hierbij dient duidelijk te worden wat het doel van de behandeling gaat zijn, welke behandelvormen daarbij geschikt zijn en welke behandeltechnieken het beste kunnen worden toegepast. Ook dient op voorhand duidelijk te worden met welke intensiteit de behandeling het meest effectief zal zijn, hoe lang de behandeling zal gaan duren én wat de frequentie van behandelen gaat zijn. De hiervoor benodigde kennis wordt tijdens de opleiding ruimschoots opgedaan.

Ondersteund door de opgedane ‘therapeutische visie’ worden de opgedane kennis en vaardigheden gebruikt om cliënten met de meest relevante ‘pijntjes’, klachten en blessures therapeutisch te behandelen.

Binnen de opleiding Massagetherapie krijgt de behandeling van de reguliere cliënt alle aandacht. De volgende gezondheidsproblemen komen daarbij, theoretisch en praktisch, uitgebreid aan de orde:

 • Lage rugklachten (ischias, piriformissyndroom, hernia)
 • Nek- en schouderklachten
 • Schouderklachten
 • Slijmbeurs- en peesontstekingen
 • Hoofdpijnklachten
 • Golfers-elleboog en tennis-elleboog (RSI/KANS)
 • Post-whiplash-klachten
 • Artrose (knie, heup en wervelkolom)
 • Fibromyalgie
 • Reuma
 • Je werkt op een met auto of openbaar vervoer prima bereikbare, cursuslocatie (gratis parkeren) met gebruik van professionele, elektrische massagebanken.
 • Je krijgt de beschikking over uitgebreid, uniek cursusmateriaal met up to date therapeutische kennis.
 • Alle praktijkvaardigheden zijn terug te zien op exclusief videomateriaal.
 • Eventuele gemiste lessen zijn goed in te halen via deelname in een andere groep of via een privé-sessie.

De therapeutische vaardigheden die tijdens de opleiding worden aangeleerd zijn:

 • Uitgebreide en vernieuwende (therapeutische) massagetechnieken
 • Myofasciale Release Technieken
 • Bindweefselmassage
 • Myofasciale triggerpointtherapie
 • Mobilisaties en oscillaties van de wervelkolom en de perifere gewrichten.

Alle aangeleerde vaardigheden kunnen therapeutisch gebruikt worden, alsook in de reguliere relaxerende, vitaliserende en (sport)massagebehandelingen.

 • Vele door MYOS Opleidingen opgeleide masseurs en therapeuten werken in een goedlopende eigen praktijk en/of zijn werkzaam met/voor (inter)nationale topsporters, sportbonden, wielerploegen of betaald voetbalorganisaties en hebben een begeleidende rol tijdens bijvoorbeeld de olympische spelen en de Tour de France.

Na het doorlopen van deze éénjarige dagopleiding volgt het afsluitende praktijkassessment. Een voldoende beoordeling geeft recht op het diploma ‘Massagetherapie’, waarmee je in staat bent cliënten met de meest uiteenlopende (pijn)klachten therapeutisch te behandelen met een scala aan prachtige, maar vooral bewezen effectieve technieken.

 • MYOS Opleidingen heeft uitstekende beoordelingen op de onafhankelijke review-website Trustpilot en heeft ieder jaar weer hoge slagingspercentages tijdens de examens.

MYOS Opleidingen geeft naast de opleiding Massagetherapie ook de opleiding Sporttherapie.

Binnen beide opleidingen wordt de therapeutische MYOS-visie aangeleerd. Het grootste verschil tijdens de opleiding zit echter in de doelgroep waar je als therapeut in de praktijk mee te maken krijgt.

Binnen de opleiding Massagetherapie gaat de aandacht naar de behandeling van de veelvoorkomende klachten van de ‘reguliere’ cliënt. Tevens krijgt tijdens de opleiding Massagetherapie het massage-onderdeel meer aandacht.

Tijdens de opleiding Sporttherapie ligt het accent op de behandeling van de sporter met zijn/haar sportgerelateerde klachten.

Het is in beide gevallen mogelijk om via een verkorte opleiding (al dan niet modulair) het andere diploma te halen.

Voor meer informatie open het tabje ‘Beroepsprofiel‘.

Er is GÉÉN les op 22 en 29 oktober, 24 en 31 december 2024, 25 februari, 22 en 29 april 2025
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Betalen in termijnen

We begrijpen dat het volgen van onderwijs een investering is in uw toekomst. Om de toegankelijkheid te vergroten bieden wij u dan ook de mogelijkheid het factuurbedrag in termijnen te betalen.

Het volledige factuurbedrag dient te allen tijde te zijn voldaan op het moment dat de scholing is afgerond.

Waar zoek je naar?