Mobilisaties en manipulaties masterclass; extremiteiten, thoracaal, schoudergordel, lumbaal en bekken

Deze masterclass is toegankelijk voor (sport)masseurs en therapeuten met theoretische en praktische kennis van de anatomie en fysiologie en ervaring in het behandelen van cliënten.

Tijdens deze praktische masterclass zullen diverse soft tissue technieken worden aangeleerd aan de extremiteiten (schouder-, elleboog-, pols-, heup-, knie- en enkelregio), regio thoracale wervelkolom, ribben, diafragma en schoudergordel, de lumbale wervelkolom, het S.I.-gewricht en de bekkenregio en wordt er, onder andere, gekeken naar de beweeglijkheid/stand van het bekken en de verschillende wervels. De consequenties van dit onderzoek worden besproken en aanwezige disposities (scheefstanden en bewegingsbeperkingen) zullen worden gecorrigeerd.

Inhoud

Er worden, in verband met het stringente beleid van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd, géén manipulaties (manuele therapie technieken) en andere gewrichtstechnieken uitgevoerd aan de cervicale wervelkolom.

De technieken zijn vooral afkomstig uit de osteopathie en grijpen aan op de fascie, het bindweefsel en op diverse gewrichtsstructuren.

De te behandelen technieken:

  • Manuele fasciestretch technieken;
  • Bindweefsel manipulatie technieken;
  • Wax-effleurage techniek;
  • Muscle energy techniques;
  • Strain en counterstrain techniek;
  • Release technieken van de schouder-, elleboog-, pols-, heup-, knie- en enkelregio, regio thoracaal, ribben en schoudergordel, de ilio-lumbale ligamenten, m. quadratus lumborum, m. iliopsoas, m. piriformis en de m. erector spinae;
  • Gewrichtsmobilisaties van de lumbale wervelkolom en het bekken;
  • Gewrichtsmanipulaties van de lumbale wervelkolom en het bekken.

De aangeleerde technieken kunnen zowel ‘quick-fix’ worden gebruikt als ook ingebouwd worden in nieuwe of bestaande behandelprotocollen.

Er wordt niet ‘gekraakt’. Dit begrip, dat veelvuldig in de volksmond wordt gebruikt, past meer bij de technieken van de chiropractor.

Manipulatie in combinatie met andere mobiliserende technieken kan de beperkte gewrichtsmobiliteit weer herstellen. Het combineren met massage- en fascietechnieken is zeer effectief. Vaak merkt de cliënt na de behandeling meteen een verbeterde beweeglijkheid en verlichting van de pijn.

Masterclass

De exacte lesdagen vinden plaats op zaterdag 1, 15 en 29 juni 2024 (Extremiteiten), 14 en 28 september en 12 oktober 2024 (Thoracaal en schoudergordel) en 9 en 23 november en 7 december 2024 (Lumbaal en bekken)
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Betalen in termijnen

We begrijpen dat het volgen van onderwijs een investering is in uw toekomst. Om de toegankelijkheid te vergroten bieden wij u dan ook de mogelijkheid het factuurbedrag in termijnen te betalen.

Het volledige factuurbedrag dient te allen tijde te zijn voldaan op het moment dat de scholing is afgerond.

Waar zoek je naar?