Mobilisaties en manipulaties masterclass; lumbaal en bekken

Tijdens deze praktische masterclass mobilisaties en manipulaties lumbaal en bekken zullen diverse, veilige therapeutische technieken worden aangeleerd aan de lumbale wervelkolom, S.I.-gewricht en de bekkenregio.

Deze masterclass is toegankelijk voor (sport)masseurs en therapeuten met theoretische en praktische kennis van de anatomie en fysiologie en ervaring in het behandelen van cliënten.

Inhoud

Tijdens de masterclass zal, onder andere, gekeken worden naar de beweeglijkheid/stand van het bekken en de verschillende wervels. De consequenties van dit onderzoek worden besproken en aanwezige disposities (scheefstanden en bewegingsbeperkingen) zullen worden gecorrigeerd.

Manipulatie in combinatie met andere mobiliserende technieken kan de beperkte gewrichtsmobiliteit weer herstellen. Het combineren met massage- en fascietechnieken is zeer effectief. Vaak merkt de cliënt na de behandeling meteen een verbeterde beweeglijkheid en verlichting van de pijn.

De aangeleerde veilige technieken kunnen zowel ‘quick-fix’ worden gebruikt als ook ingebouwd worden in nieuwe of bestaande behandelprotocollen.

De technieken zijn vooral afkomstig uit de osteopathie en grijpen aan op de fascie, het bindweefsel en op diverse gewrichtsstructuren.

De te behandelen technieken:

  • Manuele fasciestretch technieken;
  • Bindweefsel manipulatie technieken;
  • Wax-effleurage techniek;
  • Muscle energy techniques;
  • Strain en counterstrain techniek;
  • Release technieken van de ilio-lumbale ligamenten, m. quadratus lumborum, m. iliopsoas, m. piriformis en de m. erector spinae;
  • Gewrichtsmobilisaties
  • Gewrichtsmanipulaties

Masterclass

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?