Sportmassage

Altijd al affiniteit gehad met massage en/of sport? Ga dan de uitdaging aan en schrijf je in voor de erkende opleiding Sportmassage!

MYOS Opleidingen verzorgt de opleiding Sportmassage volgens de landelijke eisen van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).

De opleiding is toegankelijk voor een ieder die gemotiveerd is, een vooropleiding is niet vereist. De opleiding wordt gegeven op MBO-niveau 3/4. Naast de 102 docentcontacturen komen er wekelijks ongeveer hetzelfde aantal thuisstudie-uren bij (ca. 3 tot 6 uur afhankelijk van de gekozen opleiding).

Deze opleiding tot sportmasseur bereidt u voor op het examen van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).

 • Je wordt opgeleid voor het enige erkende onafhankelijke diploma sportmassage in Nederland (NGS).
 • MYOS Opleidingen is een erkend opleidingsinstituut, met korte lijnen naar de examinerende instantie/branchevereniging NGS.
 • De docenten hebben jarenlange ervaring in het lesgeven en examineren én hebben naast up to date inhoudelijke en praktische kennis en vaardigheden veel geduld en inlevingsvermogen.

De inhoud en opzet is, als gevolg van jarenlange ervaring, volledig aangepast en ge-update i.r.t. de toetstermen en leerdoelstellingen van het NGS. Deze erkende opleiding leidt op tot een preventief behandelaar op het gebied van sportmassage en sportverzorging.

 • Je werkt op een met auto of openbaar vervoer prima bereikbare, cursuslocatie (gratis parkeren) met gebruik van professionele, elektrische massagebanken.
 • Je krijgt de beschikking over uitgebreid cursusmateriaal dat geheel is afgestemd op de theorie-examens.
 • De praktijkvaardigheden zijn terug te zien op exclusief videomateriaal.

Er kan een keuze gemaakt worden tussen een spoedopleiding of een reguliere dag- of avondopleiding. Gedurende deze opleiding wordt uitgebreide kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van de anatomie en fysiologie én de praktijk van de massage en sportverzorging. Na iedere theorieles vindt er toetsing plaats en de praktijk wordt ondersteund met, speciaal door MYOS ontwikkeld, videomateriaal.

 • Je krijgt voorafgaand aan de opleiding een compleet pakket met alle materialen die tijdens de opleiding worden gebruikt (massage-olie, tape en bandages).
 • Iedere theorieles wordt afgesloten met relevante oefenvragen die je uitstekend voorbereiden op de examens.
 • Eventuele gemiste lessen zijn goed in te halen via deelname in een andere groep of online.

Tijdens de massagelessen is het einddoel, het kunnen geven van een zeer effectieve sportmassage met een voorbereidende en herstelbevorderende intentie alsook, het kunnen geven van een ontspannende massage.

 • Vele door MYOS Opleidingen opgeleide masseurs en therapeuten werken in een goedlopende eigen praktijk en/of zijn werkzaam met/voor (inter)nationale topsporters, sportbonden, wielerploegen of betaald voetbalorganisaties en hebben een begeleidende rol tijdens bijvoorbeeld de olympische spelen en de Tour de France.
 • Naar keuze kan worden deelgenomen aan een exclusief bezoek aan het Skills Lab van het Erasmus Medisch Centrum, te Rotterdam!

Tijdens de sportverzorgingslessen wordt ruim aandacht besteed aan het verlenen van eerste hulp bij sportgerelateerde ongevallen, zoals bijvoorbeeld een enkelverstuiking en een spierscheur. Ook preventieve maatregelen zoals tapen en bandageren worden aangeleerd. Alvorens tot tapen en/of bandageren over te gaan worden er tevens functietesten van spieren en gewrichten uitgevoerd.

 • MYOS Opleidingen heeft uitstekende beoordelingen op de onafhankelijke review-website Trustpilot en heeft ieder jaar weer hoge slagingspercentages tijdens de landelijke examens.

Voor een ieder die na deze opleiding gegrepen is door het vak van (sport)masseur of -verzorger biedt het diploma Sportmassage volop mogelijkheden tot interessante, ‘therapeutische’ na- en bijscholingen.

Avondopleiding

Afhankelijk van de gekozen toetsing wordt de opleiding afgesloten op dinsdagavond 17 juni (MYOS) of zaterdag 27 september 2025 (NGS).
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Betalen in termijnen

We begrijpen dat het volgen van onderwijs een investering is in uw toekomst. Om de toegankelijkheid te vergroten bieden wij u dan ook de mogelijkheid het factuurbedrag in termijnen te betalen.

Het volledige factuurbedrag dient te allen tijde te zijn voldaan op het moment dat de scholing is afgerond.

Waar zoek je naar?