Sporttherapie

De landelijk erkende en geaccrediteerde opleiding Sporttherapie is speciaal ontwikkeld voor de gemotiveerde (sport)masseur met relevante kennis van de anatomie en fysiologie. Er wordt interessante en vernieuwende, theoretische kennis aangeboden. Samen met de diversiteit aan praktische vaardigheden wordt ‘het gat’ tussen de sportmasseur en fysiotherapeut flink opgevuld.

Tijdens de opleiding Sporttherapie wordt een ‘therapeutische visie’ aangeleerd ten aanzien van het analyseren én behandelen van sporters met pijntjes, klachten en blessures.

De opgedane kennis en vaardigheden worden gebruikt om sporters (en andere cliënten) met de volgende problemen te behandelen:

 • Enkel-, voet- en hielblessures;
 • Achillespees- en kuitklachten;
 • Mediaal tibiaal stress syndroom (shin splints);
 • Specifieke knieletsel (ligamenten en menisci);
 • Patellofemorale klachten;
 • Jumpers’ knee en runners’ knee;
 • Hamstrings- en liesblessures;
 • Slijmbeurs- en peesontstekingen;
 • Lage rugklachten (ook hernia);
 • Nek- en schouderklachten;
 • Tenniselleboog.

Daarnaast kunnen de aangeleerde therapeutische vaardigheden, zoals fascietechnieken, bindweefselmassage, myofasciale triggerpointtherapie, gewrichts- en wervelkolommobilisaties en therapeutische massagetechnieken, ook gebruikt worden in de reguliere (sport)massage-behandelingen en in gespecialiseerde, preventieve sportmassagebehandelingen bij onder andere hardlopers, voetballers, wielrenners en tennissers.

Reguliere dagopleiding

Er is GÉÉN les op 22 februari, 2 en 9 mei 2024. Er is ÉÉN les op zaterdag: 8 juni 2024!
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Betalen in termijnen

We begrijpen dat het volgen van onderwijs een investering is in uw toekomst. Om de toegankelijkheid te vergroten bieden wij u dan ook de mogelijkheid het factuurbedrag in termijnen te betalen.

Het volledige factuurbedrag dient te allen tijde te zijn voldaan op het moment dat de scholing is afgerond.

Waar zoek je naar?