Zwangerschapsmassage

Cursus

Massage tijdens de zwangerschap is een heerlijke aanvullende keuze binnen de prenatale zorg. Het is een prachtige manier om het welzijn en de gezondheid van de aanstaande moeder te waarborgen.

Inhoud

Tijdens deze (tweedaagse) cursus leer je een heerlijk ontspannende en heilzame zwangerschapsmassage te geven waarbij de nadruk ligt op ontspanning en rust. Hierdoor vermindert de lichamelijke en geestelijke spanning en verlicht het onder andere rug-, nek- en hoofdpijnklachten, vermoeidheid en kuitkrampen. De positieve gevolgen hiervan zullen bij de cliënt zeker merkbaar worden tijdens de activiteiten in het dagelijks leven en tijdens de nachtelijke slaap. Onderzoek toont aan dat ook de baby hiervan mee profiteert.

De cursus start met een inleidend, theoretisch gedeelte. Hier zal worden ingegaan op de verschillende fases van de zwangerschap en de hierbij behorende zwangerschapsongemakken, zoals bijvoorbeeld bekkenpijn, zwangerschapsvergiftiging en zwangerschapsdiabetes. Vanzelfsprekend komen de indicaties en contra-indicaties voor een zwangerschapsmassage ook uitgebreid aan bod.

Tijdens het praktijkgedeelte van de cursus zal een variëteit aan handgrepen worden aangeleerd en uitgebreid worden geoefend met de juiste, passende intensiteit. Hierbij wordt gewerkt in verschillende, comfortabele uitgangshoudingen, zoals zijlig en ruglig/halfzit op de behandeltafel en zittend op een stoel. Zo kan een handige keuze worden gemaakt die het beste past bij de zwangere cliënt en de fase van de zwangerschap waarin zij zich bevindt.

De opgedane theoretische kennis en praktische vaardigheden tijdens deze cursus, geven je ruim voldoende handvatten voor een heerlijke, effectieve zwangerschapsmassage.

Aan het einde van deze interessante cursus wordt er een certificaat uitgereikt.

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?