Sportmassage

Volgens de toetsingscriteria van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)

Inhoud

Altijd al affiniteit gehad met massage en/of sport? Ga dan de uitdaging aan en schrijf je in voor de erkende opleiding Sportmassage!

MYOS Opleidingen verzorgt de opleiding Sportmassage volgens de landelijke eisen van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).

De opleiding is toegankelijk voor een ieder die gemotiveerd is, een vooropleiding is niet vereist. De opleiding wordt gegeven op MBO-niveau 3/4. Naast de 102 docentcontacturen komen er wekelijks ongeveer hetzelfde aantal thuisstudie-uren bij (ca. 3 tot 6 uur afhankelijk van de gekozen opleiding).

Deze opleiding tot sportmasseur bereidt u voor op het examen van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).

 • Je wordt opgeleid voor het enige erkende onafhankelijke diploma sportmassage in Nederland (NGS).
 • MYOS Opleidingen is een erkend opleidingsinstituut, met korte lijnen naar de examinerende instantie/branchevereniging NGS.
 • De docenten hebben jarenlange ervaring in het lesgeven en examineren én hebben naast up to date inhoudelijke en praktische kennis en vaardigheden veel geduld en inlevingsvermogen.

De inhoud en opzet is, als gevolg van jarenlange ervaring, volledig aangepast en ge-update i.r.t. de toetstermen en leerdoelstellingen van het NGS. Deze erkende opleiding leidt op tot een preventief behandelaar op het gebied van sportmassage en sportverzorging.

 • Je werkt op een met auto of openbaar vervoer prima bereikbare, cursuslocatie (gratis parkeren) met gebruik van professionele, elektrische massagebanken.
 • Je krijgt de beschikking over uitgebreid cursusmateriaal dat geheel is afgestemd op de theorie-examens.
 • De praktijkvaardigheden zijn terug te zien op exclusief videomateriaal.

Er kan een keuze gemaakt worden tussen een spoedopleiding of een reguliere dag- of avondopleiding. Gedurende deze opleiding wordt uitgebreide kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van de anatomie en fysiologie én de praktijk van de massage en sportverzorging. Na iedere theorieles vindt er toetsing plaats en de praktijk wordt ondersteund met, speciaal door MYOS ontwikkeld, videomateriaal.

 • Je krijgt voorafgaand aan de opleiding een compleet pakket met alle materialen die tijdens de opleiding worden gebruikt (massage-olie, tape en bandages).
 • Iedere theorieles wordt afgesloten met relevante oefenvragen die je uitstekend voorbereiden op de examens.
 • Eventuele gemiste lessen zijn goed in te halen via deelname in een andere groep of online.

Tijdens de massagelessen is het einddoel, het kunnen geven van een zeer effectieve sportmassage met een voorbereidende en herstelbevorderende intentie alsook, het kunnen geven van een ontspannende massage.

 • Vele door MYOS Opleidingen opgeleide masseurs en therapeuten werken in een goedlopende eigen praktijk en/of zijn werkzaam met/voor (inter)nationale topsporters, sportbonden, wielerploegen of betaald voetbalorganisaties en hebben een begeleidende rol tijdens bijvoorbeeld de olympische spelen en de Tour de France.
 • Naar keuze kan worden deelgenomen aan een exclusief bezoek aan het Skills Lab van het Erasmus Medisch Centrum, te Rotterdam!

Tijdens de sportverzorgingslessen wordt ruim aandacht besteed aan het verlenen van eerste hulp bij sportgerelateerde ongevallen, zoals bijvoorbeeld een enkelverstuiking en een spierscheur. Ook preventieve maatregelen zoals tapen en bandageren worden aangeleerd. Alvorens tot tapen en/of bandageren over te gaan worden er tevens functietesten van spieren en gewrichten uitgevoerd.

 • MYOS Opleidingen heeft uitstekende beoordelingen op de onafhankelijke review-website Trustpilot en heeft ieder jaar weer hoge slagingspercentages tijdens de landelijke examens.

Voor een ieder die na deze opleiding gegrepen is door het vak van (sport)masseur of -verzorger biedt het diploma Sportmassage volop mogelijkheden tot interessante, ‘therapeutische’ na- en bijscholingen.

Erkenning

Als opleidingsinstituut zijn wij erkend door het NGS. Het NGS hanteert een erkenningenbeleid voor opleidingsinstituten. Met dit beleid streeft het NGS naar een hoogwaardige kwaliteit bij opleiders. Het NGS verwijst geïnteresseerden alleen naar erkende opleidingsinstituten. Deze instituten worden ook betrokken bij ontwikkelingen in de branche, examens en onderwijs.

De opleiding wordt uitsluitend gegeven door erkende (sport)fysiotherapeuten, sport- en massagetherapeuten.

Data

Sportmassage

Spoedopleiding
Aanvang:
09/09/2024
Einde:
20/01/2025
Van:
10:00 - 16:00
Lesdag:
Maandag
Frequentie:
Wekelijks
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
17 lesdagen
Opmerkingen:
Afhankelijk van de gekozen toetsing wordt de opleiding afgesloten op zaterdag 25 januari (MYOS) of zaterdag 5 april 2025 (NGS).

Sportmassage

Avondopleiding
Aanvang:
16/09/2024
Einde:
30/06/2025
Van:
19:00 - 22:00
Lesdag:
Maandag
Frequentie:
Wekelijks
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
34 lesavonden
Opmerkingen:
Afhankelijk van de gekozen toetsing wordt de opleiding afgesloten op maandagavond 7 juli (MYOS) of zaterdag 27 september 2025 (NGS).

Sportmassage

Avondopleiding
Aanvang:
17/09/2024
Einde:
10/06/2025
Van:
19:00 - 22:00
Lesdag:
Dinsdag
Frequentie:
Wekelijks
Locatie:
Udenhout (Tilburg)
Aantal lessen:
34 lesavonden
Opmerkingen:
Afhankelijk van de gekozen toetsing wordt de opleiding afgesloten op dinsdagavond 17 juni (MYOS) of zaterdag 27 september 2025 (NGS).

Sportmassage

Reguliere dagopleiding
Aanvang:
18/09/2024
Einde:
21/05/2025
Van:
10:00 - 16:00
Lesdag:
Woensdag
Frequentie:
Om de week
Locatie:
Udenhout (Tilburg)
Aantal lessen:
17 lesdagen
Opmerkingen:
Afhankelijk van de gekozen toetsing wordt de opleiding afgesloten op woensdag 4 juni (MYOS) of zaterdag 27 september 2025 (NGS).

Sportmassage

Spoedopleiding
Aanvang:
19/09/2024
Einde:
30/01/2025
Van:
10:00 - 16:00
Lesdag:
Donderdag
Frequentie:
Wekelijks
Locatie:
Udenhout (Tilburg)
Aantal lessen:
17 lesdagen
Opmerkingen:
Afhankelijk van de gekozen toetsing wordt de opleiding afgesloten op donderdag 6 februari (MYOS) of zaterdag 5 april 2025 (NGS).

Sportmassage

Reguliere dagopleiding
Aanvang:
25/09/2024
Einde:
11/06/2025
Van:
10:00 - 16:00
Lesdag:
Woensdag
Frequentie:
Om de week
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
17 lesdagen
Opmerkingen:
Afhankelijk van de gekozen toetsing wordt de opleiding afgesloten op woensdag 25 juni (MYOS) of zaterdag 27 september 2025 (NGS).

Kosten

Factuurbedrag

€ 1395,- (incl. € 5,- korting bij betaling in één keer)

Inclusief ondersteunend videomateriaal (zowel theorie als praktijk), volledig werkpakket t.b.v. de sportverzorging (volgens de criteria van het NGS), fles massage-olie, koffie/thee/water.

Betaalopties

U kunt het gehele bedrag in één keer of in (maximaal 5 resp. 9) termijnen betalen.

Examenkosten

Gedurende de looptijd van de opleiding kan een keuze worden gemaakt in de wijze waarop de opleiding wordt afgesloten. Aan een certificaat van deelname aan het einde van de opleiding zijn geen kosten verbonden.

De kosten van het MYOS-examentraject bedragen € 150,- Portfolio en stage wordt aanbevolen maar is niet vereist.

De kosten van het NGS-toetsingspakket bedragen ca. € 336,- Om het vereiste portfolio van cliëntendossiers te kunnen voorzien is stage een must. Voor uitleg van de NGS-toetsing verwijzen wij naar deze link.

Reanimatie en AED

Als u kiest voor het MYOS-examentraject dient u een (geldig) bewijs te overleggen van reanimatie en AED. Indien u in het bezit bent van een (geldig) EHBO-diploma wordt ook vrijstelling verleend voor het onderdeel EHBSO. Gedurende de opleiding worden alle cursisten geïnformeerd over de mogelijkheden tot het volgen van een erkende scholing bij MYOS of elders. Gemiddeld beslaat deze scholing ca. 2,5 uur en bedragen de kosten ca. € 50,-

Als u kiest voor de NGS-toetsing en u bent niet in het bezit van een (geldig) EHBO-diploma (niet verplicht) dan dient u deel te nemen aan de cursusdag EHBSO incl. reanimatie en AED van het Oranje Kruis (vereist vanuit MYOS). Voorafgaand aan de cursus ontvangt u een E-learning gericht op volwassen EHBO en een specifiek document gericht op sportletsel. In een (online) therorie-examen worden de desbetreffende onderwerpen getoetst. Dit is tevens een noodzakelijke voorbereiding op de kennistoets van het NGS. Hierna volgt de 4 uur durende praktische training (incl. reanimatie en AED). Gedurende de opleiding worden alle cursisten geïnformeerd over de mogelijkheden tot het volgen van deze scholing bij MYOS of elders. De kosten bedragen ca. € 135,- en worden veelal (geheel of gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekering.

NGS Toetstraining

Wij adviseren alle cursisten die op gaan voor de eindbeoordeling van het NGS deel te nemen aan de (online) toetstraining. Tijdens de training krijg wordt uitleg gegeven over het toetsingsproces en de uitvoering van de werkprocessen. De feedback is een goede voorbereiding op de toetsing! De kosten bedragen ca. € 35,- (aan het NGS te voldoen).

Aangezien de inhoud en prijzen van de externe kosten voortdurend onderhevig zijn aan wijzigingen kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. Informeer altijd bij de betreffende instanties voor de actuele richtlijnen en tarieven.

Ter informatie

Ca. één week voorafgaand aan de start van de scholing ontvangt u van ons, per e-mail, twee berichten.

Het eerste bericht betreft een betaalverzoek. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van deze link. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Het tweede bericht betreft een uitnodiging met hierin alle resterende cursusinformatie.

Docenten

Aanbevolen

Handboek Sportmassage
Het ‘Handboek Sportmassage’ van Willem Snellenberg wordt aanbevolen wanneer wordt gekozen voor de NGS-toetsing en is te bestellen bij Bol.com.

Dit boek hoeft niet op voorhand, maar kan tijdens de looptijd van de opleiding (indien gewenst) worden aangeschaft.

Indien de voorkeur uitgaat naar deelname aan het MYOS-examentraject heeft dit boek geen meerwaarde. Al het interne cursusmateriaal is toereikend genoeg om de opleiding en de bijbehorende examens te doorlopen cq. succesvol af te ronden.

Maatwerk

Verschillende mogelijkheden
Naast het vaste opleidingstraject liggen er verschillende mogelijkheden, waarbij u kunt denken aan:

 • Het volgen van alleen de theorielessen (anatomie en/of fysiologie);
 • Het volgen van alleen de praktijklessen (massage en/of sportverzorging);
 • Het deelnemen aan een NGS-examentraining;
 • Het bijschaven van de theoretische en/of praktische kennis in de vorm van privéles.

Bel of mail ons voor de mogelijkheden.

Inschrijven

Startmoment
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Betalen in termijnen

We begrijpen dat het volgen van onderwijs een investering is in uw toekomst. Om de toegankelijkheid te vergroten bieden wij u dan ook de mogelijkheid het factuurbedrag in termijnen te betalen.

Het volledige factuurbedrag dient te allen tijde te zijn voldaan op het moment dat de scholing is afgerond.

Bijbehorende cursussen

Waar zoek je naar?