Bamboe massage

Bereik dieper gelegen structuren van het lichaam door de kracht en hefboomwerking

Inhoud

Bamboe massage komt oorspronkelijk uit Azië. Al duizenden jaren geleden werd er door de Chinezen met bamboe gemasseerd. In het Oosten heeft bamboe een grote symbolische waarde. De plant blijft altijd groen en staat daarom symbool voor jeugd, een lang leven, deugdzaamheid en geluk.

Inhoud

De bamboe massage kan een relaxerend, ontspannend karakter hebben maar kan ook een vitaliserend, stimulerend doel hebben.

De duur van de bamboe massage met een relaxerend/ontspannend karakter kan tussen de 45 en 90 minuten bedragen. Hierbij wordt rustig en met diepere technieken gemasseerd. Bij een vitaliserende of stimulerende massage is de tijdsduur veelal korter, waarbij wordt gekozen voor oppervlakkigere technieken en wordt er in een hoger tempo gemasseerd. Door de kracht en soms hefboomwerking die met de bamboestokken kan worden gegeven, kunnen ook dieper gelegen structuren van het lichaam worden bereikt.

Tijdens deze cursus zullen wij gebruik maken van de volgende technieken:

  • Glij-en-uitstrijktechniek;
  • Rol-techniek;
  • Druk-rol-en-uitstrijktechniek;
  • Statische druk-techniek;
  • Oscillerende druk-techniek.

De technieken van de bamboe massage zijn heel goed te combineren met de handgrepen en behandelingen zoals gegeven in de klassieke wellness- en sportmassage. Bijkomend voordeel voor de masseur is dat de polsen en handen wat meer worden ontzien.

Aan het einde van deze praktische cursus wordt er een certificaat uitgereikt.

Data

Bamboe massage

Specialisatie
Aanvang:
05/10/2024
Einde:
05/10/2024
Van:
13:00 - 16:30
Lesdag:
Zaterdag
Frequentie:
Eenmalig
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
1 lesdag

Kosten

Kosten

€ 75,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), het gebruik van alle praktische materialen, schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Betaalopties

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging en factuur. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Via de link kunt u de betaling verrichten in uw eigen betaalomgeving. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Docenten

Inschrijven

Startmoment
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?