Bindweefselmassage

Praktisch worden er 50-60 milde én intensieve technieken aangeleerd op de romp én op de armen en benen

Inhoud

De cursus Bindweefselmassage is speciaal ontwikkeld voor gemotiveerde sportmasseurs, wellnessmasseurs en therapeuten, met relevante kennis van de anatomie en fysiologie.

Bindweefselmassage is een vorm van reflexzone massage. Storingen in andere, of dieper gelegen structuren of organen uiten zich vaak aan de oppervlakte, in de huid of het onderhuids bindweefsel. Met behulp van de (diepe) bindweefselmassagetechnieken kan een positieve invloed worden uitgeoefend op het mechanische aspect van het onderhuids bindweefsel, de fascie en het vegetatieve zenuwstelsel en daarmee ook op het herstel van diverse gezondheidsproblemen.

Inhoud

Naast de algemenere, reflectoire en segmentale effecten wordt ook de lokale, mechanische werking van de bindweefselmassagetechnieken geroemd. Vastzittend bindweefsel/verklevingen kunnen, soms moeiteloos, worden losgemaakt.

Deze massagevorm is uitstekend te combineren met en te integreren in andere massage- en behandelvormen, zoals bijvoorbeeld sportmassage. Bindweefselmassage is ook bij uitstek geschikt om therapeutisch toe te passen.

Tijdens de scholing wordt ruim aandacht geschonken aan de indicaties, het bepalen van eventuele contra-indicaties, het algemene bindweefselonderzoek, de relatie met de interne organen én het praktisch oefenen van 50 – 60 milde én intensieve bindweefselmassagetechnieken op de romp én op de armen en benen.

Aan het einde van deze praktische scholing wordt er een certificaat uitgereikt.

Accreditatie

Het NGS heeft 16 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor ‘Wellness-, Sport- en Sportzorgmasseurs’.

Data

Bindweefselmassage

Cursus
Aanvang:
24/08/2024
Einde:
21/09/2024
Van:
10:00 - 15:30
Lesdag:
Zaterdag
Frequentie:
Wekelijks
Locatie:
Udenhout (Tilburg)
Aantal lessen:
4 lesdagen
Opmerkingen:
De exacte cursusdata zijn: 24 augustus, 31 augustus, 7 en 21 september 2024.

Bindweefselmassage

Cursus
Aanvang:
05/09/2024
Einde:
26/09/2024
Van:
10:00 - 15:30
Lesdag:
Donderdag
Frequentie:
Wekelijks
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
4 lesdagen

Kosten

Kosten

€ 495,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, certificaat en koffie/thee/water.

Betaalopties

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging en factuur. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Via de link kunt u de betaling verrichten in uw eigen betaalomgeving. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Docenten

Inschrijven

Startmoment
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?