Gespecialiseerde sportmassage bij hardlopers

Hardlopen is qua belasting en de veelvoorkomende blessures een zeer interessante sport

Inhoud

Hardlopers behoren bijna standaard tot de vaste clientèle van de sportmasseur.

Hardlopen is qua belasting en de veelvoorkomende blessures een zeer interessante sport voor de masseur/therapeut. Tijdens het hardlopen werken grote krachten in op de onderste extremiteit, dit vooral in de landingsfase. Tijdens hardlopen is er sprake van een zweefmoment gevolgd door een landing op één been/voet. De landingsvoet moet hierbij al gauw een gewicht van zo’n 200-300 kg opvangen. De knie-, enkel- en voetgewrichten én de omliggende bindweefselstructuren kunnen dan bezien worden als de krachten-opvangende rubbers en de spieren van het onderbeen én rondom het kniegewricht fungeren hierbij als schokbrekers.

Inhoud

Gezien het voorgaande is het niet vreemd dat, zeker in tijden van slechte getraindheid, vermoeidheid en onhandige trainingsopbouw, de meeste hardloopblessures in deze hoogbelaste regio voor komen.

Preventie in het voorkomen van blessures heeft dus hoge prioriteit. Een handige opbouw van de loopbelasting, een goede looptechniek en goed materiaal zijn vanzelfsprekend enkele belangrijke aandachtspunten voor de sporter en/of diens hardlooptrainer.

Een goede spierdoorbloeding in de (onder)beenspieren, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel en een volledige gewrichtsmobiliteit zijn aandachtspunten voor de sportmasseur.

Tijdens deze specialisatie komen de volgende punten aan de orde:

  • Korte, theoretische onderbouwing;
  • Behandeltechnieken in buiklig en ruglig;
  • Massagetechnieken voor de spieren van de voet, kuit en de laterale zijde van het onderbeen;
  • Triggerpointtechnieken;
  • Deep tissue massagetechnieken;
  • Fascie- en bindweefselmassagetechnieken;
  • Mobilisaties en oscillaties van de knie-, enkel- en de voetgewrichten.Aan het einde van deze praktische specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt en ben je in staat om je hardlopende cliënten, met de geleerde technieken, een zeer effectieve, gespecialiseerde sportmassagebehandeling te geven.

Om je hardlopende cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn adviseren wij ook de NGS-geaccrediteerde nascholing ‘Gespecialiseerde sportmassage bij voetballers‘ te volgen. Hierin worden de hamstrings, de bilspieren, het knie-, heup- en S.I.-gewricht én de lumbale wervelkolom behandeld.

Accreditatie

Het NGS heeft 6 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor ‘Sport- en Sportzorgmasseurs’.

Data

Gespecialiseerde sportmassage bij hardlopers

Specialisatie
Aanvang:
02/09/2024
Einde:
02/09/2024
Van:
10:00 - 16:30
Lesdag:
Maandag
Frequentie:
Eenmalig
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
1 lesdag

Gespecialiseerde sportmassage bij hardlopers

Specialisatie
Aanvang:
26/09/2024
Einde:
26/09/2024
Van:
10:00 - 16:30
Lesdag:
Donderdag
Frequentie:
Eenmalig
Locatie:
Udenhout (Tilburg)
Aantal lessen:
1 lesdag

Kosten

Factuurbedrag

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Betaalopties

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Docenten

Inschrijven

Startmoment
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?