Fibromyalgie/CVS; massage en therapie

Pijn (FM) en vermoeidheid (CVS) liggen heel dicht bij elkaar

Inhoud

Tijdens deze specialisatie worden twee, relatief veelvoorkomende gezondheidsproblemen, te weten fibromyalgie (FM) en het chronisch vermoeidheid syndroom (CVS), uitgebreid besproken. FM en CVS kunnen ter dege worden bezien als dé syndromen van deze moderne tijd. Pijn (FM) en vermoeidheid (CVS) liggen, pathofysiologisch bezien, heel dicht bij elkaar. Ook de andere symptomen van deze aandoeningen zijn grotendeels overlappend. Dientengevolge worden deze twee syndromen tijdens één nascholing behandeld, qua klachten en symptomen.

Inhoud
Aan bod komen verder de invloed van virale en bacteriële factoren, orgaanproblematiek en enzymafwijkingen bij het ontstaan van FM en CVS, de verschillen/overeenkomsten tussen ME en CVS, alsmede de (belangrijke) rol van een ontspoord stresssysteem en andere, overgevoelige delen van het zenuwstelsel.

De opgedane kennis wordt vanzelfsprekend praktisch gekoppeld aan de (massage)therapeutische behandelmogelijkheden. Ook de rol van bewegen en oefenen komt aan de orde.

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Data

Fibromyalgie/CVS; massage en therapie

Specialisatie
Aanvang:
20/09/2024
Einde:
20/09/2024
Van:
10:00 - 16:30
Lesdag:
Vrijdag
Frequentie:
Eenmalig
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
1 lesdag

Kosten

Factuurbedrag

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Betaalopties

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging en factuur. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Via de link kunt u de betaling verrichten in uw eigen betaalomgeving. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Docenten

Inschrijven

Startmoment
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?