Manuele lymfedrainage; basis (leerlijn I)

Volgens de originele methode ontwikkeld door Dr. Emil Vodder

Inhoud

Wil je naast de spieren ook het lymfestelsel therapeutisch kunnen beïnvloeden? Wil je de subtiele, maar krachtige manuele lymfedrainage-technieken met veel gevoel leren toepassen? Schrijf je dan nu in voor deze cursus!De cursus ‘Manuele lymfedrainage; basis’, is speciaal ontwikkeld voor de gemotiveerde sport- en wellnessmasseur, massage- en sporttherapeut en natuurgeneeskundig therapeut.
Inhoud
Manuele lymfedrainage (MLD) is een zachte, ritmisch uitgevoerde massagetechniek op de huid en het onderhuidse bindweefsel. Door milde rek op de huid te geven opent het netwerk van lymfcapillairen zich waardoor vocht en afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Omdat lymfe stroperig is worden de techniekgrepen vaak herhaald. De massagedruk is laag om dichtdrukken van de capillairen te voorkomen. De technieken van de MLD zijn niet te vergelijken met andere massagevormen en vragen een rustige benadering door de behandelaar. Naast een verbeterde drainage is ontspanning een opvallend en vaak gewenst effect.

Er wordt uitgebreide theoretische kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van manuele lymfedrainage. De openingsgrepen voor het lymfestelsel in de halsregio en de complete behandeling van de benen/voeten en armen/handen, volgens de originele methode, ontwikkeld door Dr. Emil Vodder, komen praktisch aan de orde. Ter ondersteuning wordt theoretische kennis opgedaan van de anatomie, fysiologie en pathologie van het lymfestelsel.

Naast de contacturen dient er rekening gehouden te worden met een wekelijkse thuisstudie van ca. 4-6 uur per week. Het bestuderen van de theorie én het oefenen van de praktijk, is essentieel om een maximaal resultaat te bereiken aan het eind van deze intensieve cursus.

Aan het einde van deze cursus wordt er een certificaat uitgereikt en ben je in staat cliënten met de meest uiteenlopende (pijn)klachten aan deze regio therapeutisch te behandelen met een scala aan prachtige, maar vooral bewezen, effectieve technieken.

Bekijk onze video over manuele lymfedrainage en lymfetherapie.

Accreditatie

Deze leerlijn is als bijscholing geaccrediteerd door de KTNO (BATC, NVST en LVNG) met 3 ECTS.

Het NGS heeft 36 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor ‘Wellness-, Sport- en Sportzorgmasseurs’.

Lymfetherapie

Deze cursus is onderdeel van de volledige opleiding ‘Lymfetherapie’, maar kan ook als een op zichzelf staande cursus worden gevolgd. Bekijk de volledige opleiding Lymfetherapie.

Data

Manuele lymfedrainage; basis (leerlijn I)

Cursus
Aanvang:
24/05/2024
Einde:
05/07/2024
Van:
10:00 - 16:00
Lesdag:
Vrijdag
Frequentie:
Wekelijks
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
7 lesdagen

Manuele lymfedrainage; basis (leerlijn I)

Cursus
Aanvang:
17/09/2024
Einde:
12/11/2024
Van:
10:00 - 16:00
Lesdag:
Dinsdag
Frequentie:
Wekelijks
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
7 lesdagen
Opmerkingen:
Op 22 en 29 oktober 2024 is er geen les i.v.m. de herfstvakantie

Kosten

Factuurbedrag

€ 795,- (incl. € 5,- korting bij betaling in één keer)

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), USB-stick met de praktische vaardigheden, schrift, pen, certificaat en koffie/thee/water.

Betaalopties

U kunt het gehele bedrag in één keer of in (maximaal 2) termijnen betalen.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging en factuur. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Via de link kunt u de betaling verrichten in uw eigen betaalomgeving. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Docenten

Inschrijven

Startmoment
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Betalen in termijnen

We begrijpen dat het volgen van onderwijs een investering is in uw toekomst. Om de toegankelijkheid te vergroten bieden wij u dan ook de mogelijkheid het factuurbedrag in termijnen te betalen.

Het volledige factuurbedrag dient te allen tijde te zijn voldaan op het moment dat de scholing is afgerond.

Bijbehorende opleidingen

Waar zoek je naar?