Manuele lymfedrainage; vervolg (leerlijn II)

Volgens de originele methode ontwikkeld door Dr. Emil Vodder

Inhoud

De cursus ‘Manuele lymfedrainage; vervolg’, is speciaal ontwikkeld voor de masseur en therapeut die de cursus ‘Manuele lymfedrainage; basis‘ reeds heeft afgerond.

Inhoud
  • De grondlegger van de Manuele Lymfedrainage is Dr. Vodder. Naast de basistechniekgrepen ontwikkelden hij ook een aanzienlijk aantal speciale massagehandgrepen.
  • Deze speciale MLD-technieken kunnen worden ingezet bij aandoeningen, waarbij een intensieve, gerichte MLD-behandeling gewenst is.
  • Met behulp van de speciale technieken wordt een directe invloed uitgeoefend op dieper gelegen lymfeweefsel in spieren, pezen en gewrichten en op dieper gelegen lymfevaten in buik- en borstholte.
  • Een aantal grepen combineert drainage met mobilisatietechnieken van het betreffende lichaamsdeel, zoals bijvoorbeeld elleboog, knie en schouder.
  • De speciale technieken kunnen apart of in combinatie met de basishandgrepen MLD toegepast worden. De conditie van het te behandelen weefsel is hierin sterk bepalend. Zo zal de drainage van gefibroseerd weefsel vooral effectief zijn door het gebruik van de speciale technieken.
  • Daarnaast worden verschillende tapetechnieken van de lymftapingmethode aangeleerd, waarmee het onderhuidse bindweefsel en de lymfecirculatie gunstig kan worden beïnvloed. Lymftaping én manuele lymfedrainage vormen samen een sterk koppel met verbazingwekkende behandelresultaten.

Bekijk onze video over manuele lymfedrainage en lymfetherapie.

Lymfetherapie

Deze cursus is onderdeel van de volledige opleiding ‘Lymfetherapie’. Deze landelijk erkende opleiding is geaccrediteerd door de KTNO (BATC, NVST, LVNG en VBAG) met 12,5 ECTS. Bekijk de volledige opleiding Lymfetherapie.

Er kan uitsluitend worden deelgenomen aan deze cursus indien het volgen van de cursus ‘Manuele lymfedrainage; basis‘ hieraan vooraf is gegaan.

Data

Kosten

Factuurbedrag

€ 1495,- (incl. € 5,- korting bij betaling in één keer)

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), USB-stick met de praktische vaardigheden, schrift, pen, praktijkassessment, diploma, muurschild en koffie/thee/water.

Betaalopties

U kunt het gehele bedrag in één keer of in (maximaal 5) termijnen betalen.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging en factuur. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Via de link kunt u de betaling verrichten in uw eigen betaalomgeving. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Docenten

Inschrijven

U kunt u hier momenteel nog niet voor inschrijven.

Bijbehorende opleidingen

Waar zoek je naar?