Manuele lymfedrainage masterclass; De nervus vagus

Ben jij de gemotiveerde masseur/masseuse?

Inhoud

De nervus vagus reguleert, als 10e hersenzenuw, het parasympatische deel van het vegetatieve zenuwstelsel. Deze complexe, “zwervende” zenuw verbindt brein en body met elkaar. Met razende snelheid wordt er voortdurend informatie uitgewisseld over onze emoties, hormonen en vitale functies. Wanneer de nervus vagus overprikkeld raakt en het organisme continue “aanstaat” kunnen er allerlei fysieke en psychische klachten/aandoeningen ontstaan.

Manuele lymfedrainage kan de nervus vagus “resetten” en daarmee een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden van de cliënt.

Inhoud
De masterclass begint met een inleiding over de nervus vagus, de oorzaken van disbalans, de gevolgen ervan voor lichaam en geest én de mogelijkheden om deze communicatiebrug te versterken. Er wordt een simpele, maar zeer effectieve oefening toegepast om de nervus vagus te activeren, óók voor de behandelaar zelf een handige “tool”!

Daarna staat de praktijk van de MLD centraal. De nervus vagus moet ontspannen, teruggezet worden naar “fabrieksinstellingen”. Hoe kan MLD optimaal ingezet worden om weer in een “parasympatische flow” te komen?

Om deel te kunnen nemen aan deze masterclass is minimaal de basisvaardigheid MLD van de arm, het been en het openen van het halsgebied vereist. Naast Lymfetherapeuten zijn dus ook masseurs/therapeuten die alleen de 1e leerlijn MLD bij MYOS hebben gevolgd van harte welkom! Neem bij twijfel even contact met ons op.

Op basis van de eerder gevolgde cursus MLD wordt er een groep been/arm en een groep rug/buik gevormd, die onder begeleiding van onze twee docenten, Désirée Groen en Odette Timmer, aan de slag zullen gaan. Er wordt op elkaar geoefend.

Aan het einde van deze praktische masterclass wordt er een certificaat uitgereikt.

Het maximale deelnemersaantal is 12.

Data

Manuele lymfedrainage masterclass; De nervus vagus

Masterclass
Deze masterclass is reeds volgeboekt.
Aanvang:
13/02/2024
Einde:
21/11/2023
Van:
10:00 - 16:30
Lesdag:
Dinsdag
Frequentie:
Eenmalig
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
1 lesdag

Kosten

Kosten
€ 150,-

Inclusief koffie/thee/water, schrift, pen, massage-olie en certificaat.

Betaalopties
Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging en factuur. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Via de link kunt u de betaling verrichten in uw eigen betaalomgeving. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Docenten

Inschrijven

U kunt u hier momenteel nog niet voor inschrijven.

Waar zoek je naar?