Manuele lymfedrainage masterclass; De nervus vagus

Voor MLD'ers en Lymfetherapeuten

Inhoud

De nervus vagus reguleert, als 10e hersenzenuw, het parasympatische deel van het vegetatieve zenuwstelsel. Deze complexe, “zwervende” zenuw verbindt brein en body met elkaar. Met razende snelheid wordt er voortdurend informatie uitgewisseld over onze emoties, hormonen en vitale functies. Wanneer de nervus vagus overprikkeld raakt en het organisme continue “aanstaat” kunnen er allerlei fysieke en psychische klachten/aandoeningen ontstaan.

Manuele lymfedrainage kan de nervus vagus “resetten” en daarmee een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden van de cliënt.

Om deel te kunnen nemen aan deze masterclass is minimaal de basisvaardigheid MLD van de arm, het been en het openen van het halsgebied vereist. Naast Lymfetherapeuten zijn masseurs en therapeuten die alleen de 1e leerlijn MLD bij MYOS hebben gevolgd ook van harte welkom! Neem bij twijfel even contact met ons op. Voor masseurs en therapeuten die niet bekend zijn met de Manuele lymfedrainage hebben wij een aparte specialisatie ontwikkeld.

Inhoud

De masterclass begint met een inleiding over de nervus vagus, de oorzaken van disbalans, de gevolgen ervan voor lichaam en geest én de mogelijkheden om deze communicatiebrug te versterken. Er wordt een simpele, maar zeer effectieve oefening toegepast om de nervus vagus te activeren, óók voor de behandelaar zelf een handige “tool”!

Daarna staat de praktijk van de MLD centraal. De nervus vagus moet ontspannen, teruggezet worden naar “fabrieksinstellingen”. Hoe kan MLD optimaal ingezet worden om weer in een “parasympatische flow” te komen?

Er wordt op elkaar geoefend, waarbij eerder geleerde MLD technieken worden herhaald, geperfectioneerd én aangepast om de nervus vagus optimaal te versterken.

Naast de behandeling van de hals/nek en de hoefijzergreep op de buik, kan er naar keuze op één ander lichaamsdeel geoefend worden. 

Aan het eind van deze praktische masterclass wordt er een certificaat uitgereikt en ben je (nog beter) in staat om een maatwerk behandeling MLD samen te stellen, met mooie resultaten op het gebied van stressregulatie!

Data

Manuele lymfedrainage masterclass; De nervus vagus

Masterclass
Aanvang:
27/09/2024
Einde:
27/09/2024
Van:
10:00 - 16:30
Lesdag:
Vrijdag
Frequentie:
Eenmalig
Locatie:
Utrecht
Aantal lessen:
1 lesdag

Kosten

Kosten
€ 150,-

Inclusief koffie/thee/water, schrift, pen, massage-olie en certificaat.

Betaalopties
Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging en factuur. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Via de link kunt u de betaling verrichten in uw eigen betaalomgeving. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Docenten

Inschrijven

Startmoment
Persoonsgegevens

Adresgegevens

Account aanmaken

Accounts die zijn aangemaakt vòòr 1 oktober 2023 zijn niet meer actief en met de lancering van de nieuwe website, automatisch komen te vervallen.

U dient (de eerste keer) een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Een volgende keer dient u eerst in te loggen om het inschrijfproces (sneller) te kunnen voltooien. In uw account kunt u uw opleidingshistorie bekijken, eerder verzonden facturen nogmaals downloaden en online content bekijken (indien van toepassing op uw scholing).

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Het wachtwoord moet minimaal 1 letter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 hoofdletter bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 cijfer bevatten.

Het wachtwoord moet minimaal 1 speciaal karakter bevatten.

De 2 wachtwoorden komen niet overeen.

Notities
Afwijkende factuurgegevens

Waar zoek je naar?